Poštovani roditelji preliminarne spiskove dece upisane u predškolsku ustanovu "Pava Sudarski" po objektima možete pogledati u rubrici "Upis u vrtić".

Radionice sa Crvenim krstom

viber image 2019 11 20 11 31 02 U okviru obeležavanja važnih datuma i u okviru sprovođenja preventivnih mera u zaštiti dece od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, deca predškolske ustanove su tokom proteklih dana sprovela niz aktivnosti  sa saradnicima iz Crvenog krsta opštine Novi Bečej.

Mališani vaspitnih grupa starijeg uzrasta, vaspitača Blažin Nadice i Kiselički Ivane, kao i pripremno predškolske grupe vaspitača Gojković Biljane i Simić Melinde na srpskom jeziku i vaspitača Sebeledi Magdolne na mađarskom jeziku u objektu "Leptirić", te vaspitne grupe iz objekta "Kolibri" vaspitača Šijački Aleksande, Dinčić Eržebet i Skrofanov Natalije imala su organizovane radionice sa saradnicama iz Crvenog krsta na temu "Zaštita dece od trgovine ljudima". Radionice su osmišljene tako da deca najpre dobiju informacije o tome šta je to Crveni krst, šta rade ljudi iz crvenog krsta, kome sve mogu i kako da pomognu, te su gledali crtani film "Pomoćko" koji jasno oslikava rad crvenog krsta. Zatim su devojke našim mališanima predstavile putem sličica šta se može deci dogoditi ukoliko pričaju sa nepoznatim osobamai zašto to može biti jako opasno. Nakon toga su kroz edukativne slagalic i bojanke deca igrajući se učila u kojim se sve situacijama moraju čuvati i na koji način. Pored toga što su se deca igrala, zabavila, nesvesno su i učila o veoma ozbiljnoj temi koja je prilagođena njihovom uzrastu i razumevanju. Ovom prilikom se zahvaljujemo Crvenom krstu na izuzetnoj saradnji.

661050
Nema događaja u kalendaru
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31