"Veliko srce dece Srbije" - Dečija nedelja 2023

Šta to miriše?

viber slika 2023 11 16 12 47 51 963 Tokom proteklih dana vaspitne grupe na mađarskom jeziku i srpskom jeziku iz objekta "Leptirić" u okviru svojih projekata otišla su u jednu zanimljivu i poučnu posetu.

Šta to miriše? projekat koji razvija vaspitna grupa na mađarskom jeziku, vaspitača Sebeledi Magdole u okviru kod su deca osetila priliko dolaska do vrtića mirise koji se šire našim mestom. Konkretno, posetom pekari, pre vrtića, deca su osetila da i tamo postoje različiti mirisi. U razgovoru sa vaspitnom grupom na srpskom jeziku, vaspitača Blažin Nadice, došli su do saznanja da u njihovoj grupi postoji drugar čiji su roditelji vlasnici pekare i da im mogu pomoći. Razgovarale su sa roditeljima dečaka i dogovorile posetu pekari. Ovo nije bila obična poseta, pored prodajnog dela naši mališani su imali mogućnost da odu do proizvodnog dela i da se upoznaju sa načinom mešenja testa, izradi peciva, procesom pripreme svih potrebnih materijala, sastojaka - merenja, kako se to sve sjedini, mašina koje se koriste da pomognu u mešenju velikih količina - veliki mikser, velike peči, činije i sl. Deca su mogla da se upoznaju sa različitim mirisima npr. kako miriše kvasac, a najhrabriji i da okuse kakvog je ukusa :), da li brašno ima miris?; da li šećer, so, mleko imaju miris? A potom i da se sami oprobaju u mešenju peciva, bila je to najveća radost, kada su svoje malene ručice krenule da mese testo. Bilo je tu najrazličitiji kreativnih ideja za izgled peciva. Došlo je vreme i za stavljanje tih peciva u rernu - pećnicu, e tada je krenula ekspanzija mirisa....kako sada sve to od sastojaka što nema mnogo mirisa sada iz peći tako lepo miriše? E dragi naši mališani, morate još malo istraživati.... :)

Svima je ovo bilo jedno veoma dragoceno iskustvo i jedna naizgled obična poseta, pretvorila se u odličnu situaciju učenja kroz zabavu, igru i uživanje.

Hvala roditeljima na uključivanju u razvijanje projekta i pomoć u učenju naše dece. 

412603
Nema događaja u kalendaru
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31