Poštovani roditelji preliminarne spiskove dece upisane u predškolsku ustanovu "Pava Sudarski" po objektima možete pogledati u rubrici "Upis u vrtić".

Horizontalno učenje - Dokumentovanje - Matrica 

viber slika 2023 10 12 18 37 22 078 Tokom protekle nedelje u okviru redovnog rada internog Tima za projektno planiranje u okviru naše predškolske ustanove, bavili smo se pitanjem dokumentovanja. Sastanak je održan u centralnom objektu "Leptirić" u Novom Bečeju.

Koordinator Tima vaspitač Brusin Dijana, ovom prilikom imala je ideju i veoma dobru zamisao da ovo učenje i razmena ne ostane samo na nivou Tima, već da ovo realizujemo kao vid horizontalnog učenja i omogućimo svim kolegama koji procenjuju da im je podrška u ovoj oblasti potrebna dođu i uključe se u razmeni i razumevanju procesa dokumentovanja u osnovama programa "Godine uzleta". U zajedničkom razmatranju i razmeni ideja vaspitača/koo Tima i stručnog saradnika, došle smo do zaključka da je najveća poteškoća kolegama dokumentovanje i to konkretno u matrici u tematskom/projektnom portfoliju vaspitača. Realizacija je išla u smeru radioničarskog rada i aktivnog učešća svih prisutnih. Cilj organizovanja ovog vida usavršavanja bio je shvatanje dokumentovnja, svrhe dokumentovanja, kakav značaj dokumentovanje ima za nas, a kakav za druge aktere i konkretno šta je matrica, čemu služi, kome je namenjena i razumevanje svih elemenata matrice. Pored ovog ideja je bila i shvatanje i uočavanje razlika između nekadašnjeg dokumentovanja i značaja dokumentovanja i sadašnjeg od implementacije osnova programa. Tokom rada malo je reći da je atmosfera bila veoma pozitivna, radna i afirmativna, svi su aktivno radili, davali ideje, predloge, izvodili zaključke, bez predrasuda i ustručavanja. Pored toga što smo postigli planirane ciljeve na jedan veoma praktičan i konstruktivan način, moramo reći i da smo napredovali kao kolektiv i ojačali naše međusobne odnose i shvatili da je ključ u ovakvim sastancima i radu kako bi zajedno napredovali i lakše prihvatili promene koje su nastale. Hvala koordinatoru vaspitaču Brusin Dijani na ideji i veoma uspešnoj realizaciji horizontalnog učenja.

661086
Nema događaja u kalendaru
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31