Novogodišnji vašar
viber_slika_2025-12-10_10-21-06-843.jpg
viber_slika_2025-12-10_10-24-08-369.jpg
viber_slika_2025-12-10_10-24-35-695.jpg
viber_slika_2025-12-10_10-24-56-755.jpg
viber_slika_2025-12-10_10-30-58-759.jpg
viber_slika_2025-12-10_10-31-12-447.jpg
viber_slika_2025-12-10_10-31-26-688.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-01-291.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-01-383.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-01-424.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-01-458.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-01-704.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-03-021.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-03-128.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-03-212.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-04-456.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-04-526.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-04-584.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-07-082.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-07-201.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-07-624.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-07-906.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-12-191.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-12-558.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-12-841.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-13-063.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-13-263.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-13-493.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-13-741.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-13-884.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-14-008.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-14-292.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-14-365.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-14-441.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-14-628.jpg
viber_slika_2025-12-10_12-43-14-869.jpg
Ishrana dece
Osnovu za programske zadatke ishrane dece čine: analiza kvaliteta ishrane u predhodnoj godini, Pravilnik o normativu društvene ishrane dece u ustanovama za decu i Uputstvo za njegovu primenu.
Pravilna ishrana podrazumeva obezbeđivanje unosa svih hranljivih sastojaka u pravilnom odnosu. Obezbeđivanje pravilne ishrane vrši se pravilnim izborom namirnica, koje mora da budu: sveže, zdrave, higijenski ispravne, termički pravilno obrađene.
Deci se u ustanovi kroz tri obroka dnevno doručak, užinu, ručak obezbeđuje pravilan unos potrebnih hranljivih sastojaka, u pravilnom vremenskom rasponu, što je jednako važno, da deca ne bi osetila glad ili dobijala obrok pre vremena i tako se osetila prezasićena. Da bi dečji organizam iskoristio hranljive sastojke, obroci trebaju biti lepo servirani, ukusno pripremljeni, toplo i ljubazno preporučeni.
Ustanova kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta ishrane kroz primenu novih principa i standarda, stalnom edukacijom i održavanjem različitih aktivnosti sa decom...
Prioritetni zadaci ishrane su:
• Stalno praćenje i unapređenje ishrane u smislu unošenja novih jela i namirnica;
• Korigovanje eventualnih nedostataka u zadovoljenju pojedinih hranljivih sastojaka naročito pojedinih vitamina;
• Korigovanje suficita u mastima i ugljenim hidratima;
• Stalna provera kvaliteta namirnica i rada na očuvanju njihove biološke i hranljive vrednosti tokom pripreme i termičke obrade;
• Stalna provera kvaliteta i kvantiteta gotovih jela;
• Poboljšanje sanitarno higijenskih i organizacionih uslova priprema hrane;
• Jelovnik će biti sastavljan na 30 dana
![]() |
![]() |
Jelovnik
1. poludnevni boravak - DECEMBAR mesec
2. celodnevni boravak - DECEMBAR mesec






