Obaveštenje o neradnim danima
Obavestenje o neradnim danima.jpg
https://www.pupavasudarski.edu.rs/images/2023 2024/SLIKE/Obavestenje o neradnim danima.jpg
Uskršnji vašar sa kolibrićima
Uskršnji vašar
viber_slika_2024-04-30_14-05-35-469.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-39-468.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-39-643.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-126.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-207.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-300.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-382.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-466.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-551.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-641.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-725.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-815.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-900.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-40-980.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-43-501.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-43-589.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-43-701.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-43-782.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-43-874.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-43-959.jpg
viber_slika_2024-04-30_14-05-39-294.jpg
Ishrana dece
Osnovu za programske zadatke ishrane dece čine: analiza kvaliteta ishrane u predhodnoj godini, Pravilnik o normativu društvene ishrane dece u ustanovama za decu i Uputstvo za njegovu primenu.
Pravilna ishrana podrazumeva obezbeđivanje unosa svih hranljivih sastojaka u pravilnom odnosu. Obezbeđivanje pravilne ishrane vrši se pravilnim izborom namirnica, koje mora da budu: sveže, zdrave, higijenski ispravne, termički pravilno obrađene.
Deci se u ustanovi kroz tri obroka dnevno doručak, užinu, ručak obezbeđuje pravilan unos potrebnih hranljivih sastojaka, u pravilnom vremenskom rasponu, što je jednako važno, da deca ne bi osetila glad ili dobijala obrok pre vremena i tako se osetila prezasićena. Da bi dečji organizam iskoristio hranljive sastojke, obroci trebaju biti lepo servirani, ukusno pripremljeni, toplo i ljubazno preporučeni.
Ustanova kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta ishrane kroz primenu novih principa i standarda, stalnom edukacijom i održavanjem različitih aktivnosti sa decom...
Prioritetni zadaci ishrane su:
• Stalno praćenje i unapređenje ishrane u smislu unošenja novih jela i namirnica;
• Korigovanje eventualnih nedostataka u zadovoljenju pojedinih hranljivih sastojaka naročito pojedinih vitamina;
• Korigovanje suficita u mastima i ugljenim hidratima;
• Stalna provera kvaliteta namirnica i rada na očuvanju njihove biološke i hranljive vrednosti tokom pripreme i termičke obrade;
• Stalna provera kvaliteta i kvantiteta gotovih jela;
• Poboljšanje sanitarno higijenskih i organizacionih uslova priprema hrane;
• Jelovnik će biti sastavljan na 30 dana
Jelovnik
1. poludnevni boravak - MART mesec
2. celodnevni boravak - MART mesec